Gust De Coster ontdekt: Restaurant Bord De l’Eau in Wetteren

Restaurant Bord De l’Eau in Wetteren binnenkomen bezorgt je al meteen een instant vakantiegevoel. Je moet het maar doen! Het prachtige interieur is sfeervol aangekleed met decoratieve objecten van over de hele wereld. Waar je ook kijkt: je ziet iets moois, iets nieuws, iets origineels, iets “du-jamais-vu”. Overigens is de indrukwekkende ruimte ook zeer origineel ingedeeld:  de verschillende hoeken en hoekjes zijn verspreid over verschillende niveau’s en die zorgen er voor dat je in alle privacy kan tafelen. Maar ook aperitieven en loungy nagenieten kan op smaakvolle plaatsen.

Eerlijke keuken

Een eerlijke keuken aan een eerlijke prijs, dat is het motto van Stijn Verstuyft die de zaak twee jaar geleden overnam. Hij legde meteen de nadruk op de degelijke Franse keuken, gekruid met een modern accent. De kreeftenbak aan de ingang voorspelt overigens meteen al veel goeds: hier wordt met verse ingrediënten gewerkt. Stijn investeerde ook  in een goede wijnkelder die een mooie mix van betaalbare en grote Franse wijnen biedt. Stijn volgde een koksopleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge en deed daarna een ruime ervaring op in de betere restaurants en brasseries.
Bord De L’eau trekt een verscheiden publiek aan, van zakenmensen over familie.,s die iets te vieren hebben, tot koppels die vallen voor de gezelligheid van het restaurant. Geen betere plaats voor een tête-à-tête! Op weekdagen kan je er ’s middags terecht voor een zakenlunch aan amper 22,50 euro. Je kan er uiteraard ook à la carte eten of voor het maandmenu gaan:  er zijn drie of vijf gangen mogelijk. Op zondagavond is er een verrassingsmenu voor 45 euro, aperitief en wijnen inbegrepen! In de zomer kan je buiten tafelen, op het sfeervolle terras, dat trouwens volgend jaar gerenoveerd zal worden.

Harmonieuze composities

Wij namen het driegangenmenu met aangepaste wijnen en startten met een lekker glaasje cava, vergezeld van twee fijne hapjes op basis van geitenkaas en tomaat.
Als eerste gerecht kregen we een roulade van rund en filet d’Anvers met een crème van knolselder en postelein. Daarna volgde een gewaagde maar heel geslaagde combinatie van skrei met gewokte rode kool, een mousse van rode biet en krokant gebakken spek. De chef weet een breed smaakpalet op een harmonieuze én esthetische manier op het bord te toveren. De bijhorende huiswijnen waren van een voortreffelijk niveau, hét herkenningspunt van een goed restaurant. Het waren overigens niet zomaar ‘aangepaste wijnen’ bij dit menu: de wijnen zijn écht aangepast aan het gerecht.
We sloten dit culinair festijn af met een bavarois van banaan met een gelei van rum en granaatappel, gevolgd door heerlijk geurende koffie. Het is duidelijk dat Stijn Verstuyft en zijn crew enkel met kwaliteitsproducten werken.

We waren niet alleen enthousiast over de keuken en de wijnen, maar ook over de vriendelijke en attente bediening. Bij Bord De l’Eau in Wetteren kom je met veel verwachtingen binnen en – nog belangrijker – je stapt met een goed gevoel buiten!

Bord De L’Eau
Peperstraat 76
9230 Wetteren
Tel : 09 365 08 50
Fax : 09 – 365 05 50

www.borddeleau.be

Open van woensdag tot en met zondag, van 12 tot 14 uur en van 18.30 tot 21 uur / Gesloten op maandag, dinsdag en zaterdagmiddag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.