Gust De Coster ontdekt: Table Du Parc in Erembodegem – Aalst

Aalst wordt langzaam maar zeker the place to be voor foodies. Je vindt er zowel gevestigde waarden met een ster als nieuwe concepten die helemaal passen in de huidige tijdsgeest. Zoals Table Du Parc, een restaurant dat draait rond “mindfoodness”. 

Pascal Van Geert had een late roeping in de horeca. Hij was meer dan twintig jaar actief in de modesector toen hij in 2020 het roer radicaal omgooide en zijn eigen restaurant begon. Het was eigenlijk een droom die al lang sluimerde. 

Pascal was al jaren een gepassioneerde hobbykok die zich door de jaren heen toegelegd heeft op gezonde voeding, met vooral bio-ingrediënten uit de korte ke­ten. Zijn interesse voor slow food werd aangewakkerd toen zijn sportieve zoon last kreeg van een gluten- en lactose-intolerantie.

Pascal stelde smakelijke gerechten samen op basis van pure ingrediënten die zijn zoon weer energie gaven.

Zijn creatieve keuken genoot zoveel bijval bij familie en vrienden dat hij besloot om er zijn job van te maken, in samenwerking met zus Jasmine die voedingsdeskundige is.

Begin maart 2020, net voor de eerste lockdown, opende hij zijn restaurant in de vernieuwde directeurswoning van de voormalige kousenfabriek du Parc, aan de rand van het stadspark van Aalst. Het pand is heel gezellig en hui­selijk ingericht en dat is ook de bedoeling: je komt er om te ont­haasten en om je smaakpapillen te verwennen met de onverwach­te combinaties die letterlijk en figuurlijk gekruid zijn met een exotische toets. Leuk zijn de side dishes die bedoeld zijn om te delen aan tafel. Voor de liefhebbers van de klassieke keuken biedt Table Du Parc ook streekgerechten.

Om deze gezellige zomeravond te starten, nemen we een half flesje champagne Palmer, vergezeld van een bruschetta met kaas en vijgen.

Als voorgerecht kies ik een surf&turf tartaar (absolute aanrader!), aan de andere kant van de tafel verschijnt een inktvisrisotto met langoustine en een garnalenfond.

Het hoofdgerecht wordt een filet pur van Dierendonck, met gebak­ken rattepatatjes, gekruid met piment d’espelette. Pascal werkt met de beste leveranciers, zoals Dierendonck voor het vlees, De Troyer voor de vis en Keymeulen voor de zuivel. Op die manier combineert hij topkwaliteit, versheid en een beperkte ecologische voetafdruk. Die versheid en kwaliteit proef je op het bord. De gerechten zijn echte smaakbommen, de porties zijn zo ruim dat we de heerlijke desserten met spijt aan ons laten voorbijgaan. We sluiten voldaan af met een gezonde gemberthee en een limoncello.

Topkwaliteit dus van A tot Z.

Voeg daarbij de charmante bedie­ning van partner Sigrid en je weet het meteen: hier komen we terug !

Table Du Parc is een plek waar onthaasten en ontdekken perfect samengaan.

Een ideaal kader om te genieten van een rustig avondje-uit of om op zondag samen met familie of vrienden te brunchen.

Restaurant Table Du Parc
Erembodegemstraat 33, 9300 Aalst
Enkel op reservatie 053 42 71 30 of via www.tableduparc.be