Gust de coster ontdekt: Manjefiek in Wetteren

Eigenlijk zouden we moeten schrijven “herontdekt”, want 15 jaar geleden brachten we al met enthousiasme verslag uit van ons eerste bezoek aan brasserie Manjefiek in Wetteren. Nu Manjefiek een complete make-over kreeg en een restaurant geworden is, vonden we het tijd voor een update.

Een vrij strak, maar gezellig interi­eur in Parijse bistro-chic stijl en een uitgebreide kaart met gepimpte klassiekers en nieuwe mediterrane en oosterse gerechten, dat zijn de belangrijkste elementen van het totaal vernieuwde restaurant
Manjefiek. 

Jan Brantegem staat nog altijd met evenveel passie achter het fornuis en blijft zichzelf uitdagen om nieuwe gerechten op de kaart te zetten. Hij laat zich inspireren door zijn vele reizen, van Italië en Spanje tot Thailand en Vietnam.

Overal waar hij komt, bezoekt hij interessante restaurants en vraagt hij de plaatselijke chefs om hun keukengeheimen met hem te de­len. Dit resulteert onder meer in authentieke curry’s en heerlijk bereide venusschelpen die je doen dromen van een Italiaans terras met zicht op zee.

Eigentijdse twist

Dat de chef mee is met zijn tijd, zien we aan de  hippe sharingformules en de vegetarische ge­rechten die echte smaakbomme­tjes zijn. De trouwe klanten kunnen nog altijd genieten van de heerlijke klassiekers zoals garnaalkroketten, vol au vent, steak tartaar,  zeetong met verse tartaar, Ierse Rib-eye en Tomahawk, bereid op de Green Egg en vergezeld van frieten en een heerlijke saus. Al deze klassiekers kregen een nieuwe, eigentijdse twist, met veel aandacht voor de presentatie.

Ook de wijnkaart is sterk uitgebreid en telt meer dan 50 wijnen, van wereldwijnen tot Franse klassiekers die evenwel best betaalbaar blijven. Heel wat wijnen kan je ook per glas bestellen.

Op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag kan je in Manjefiek ’s middags terecht voor een lunch aan 26 euro, met telkens de keuze uit 2 voorgerechten en 2 hoofd­gerechten.

Wij gingen Manjefiek 2.0 verkennen op een vrijdagavond. Er heerste een gezellige drukte maar het charmante service-team hield alles perfect onder controle We startten met een glaasje bubbels, vergezeld van tartaar van zalm met een pittige mayonaise.

Als sharing voorgerechten kozen we venusschelpen, gepofte aubergine met pesto, geitenkaas en à la minute bereide guacamole. We gingen voor de Tomahawk perfect gegrild en gegaard als hoofdge­recht. Deze werd opgediend met een heerlijke pepersaus, frieten en een slaatje.

Alles bij Manjefiek is huisbereid, tot de kokoscake bij de koffie en de limoncello van limoen en dat proef je. We komen zeker terug en deze keer gaan we geen 15 jaar wach­ten om dit schitterende restaurant te herontdekken !

Restaurant Manjefiek
Gentsesteenweg 22a, 9230 Wetteren, 09 369 69 00
www.manjefiek.be
Open: ma-di-vrij-za-zon: van 12u00 tot 14u00 en van 18u00 tot 22u00.
Woensdag en donderdag gesloten. Reserveren sterk aanbevolen