Gust De Coster ontdekt: De Ké in Zottegem

“Gust herontdekt” zou hier een betere titel zijn. De Ké bestaat immers al jaren, maar kreeg net voor de eerste lockdown een grondige facelift. Niet alleen het inte­rieur, ook het concept kreeg een update.
De Ké Bar-Food-Wine-Catering is het nieuwe concept van De Ké, een naam die “perron” betekent in het Zottegems. De Ké ligt immers dichtbij het station van Zottegem. Jurgen en Patricia Claeys-Schroeven kochten het pand in 2003 en openden hun brasserie in 2006. De jaren daarvoor baatten ze de Scotch Inn uit.

Jurgen is gepokt en gemazeld in de horeca. Hij genoot zijn opleiding aan de befaamde hotelschool Ter Duinen in Koksijde en deed onder meer ervaring op in de Franse driesterrenzaak van wijlen Alain Chapel en in de betere restaurants aan de Belgische kust. Toen hij een nieuwe uitdaging zocht en vond in de streek van Sint-Niklaas leerde hij zijn vrouw Patricia kennen. Zij is fotografe van opleiding, maar schoolde zich om tot gepassioneerde sommelier.

Door de jaren heen bouwde ze een mooie wijnkelder uit met Franse, Italiaanse, Spaanse, Chileense, Zuid-Afrikaanse en ook Belgische wijnen die ze allemaal zelf selecteert. Haar voorkeur gaat uit naar wijnen op basis van streekeigen druiven. De wijnkaart blijft evolue­ren en wordt aangevuld met nieuwe ontdekkingen.
Sinds kort is het team versterkt met zoon Thomas die net als zijn vader een koksopleiding in Ter Duinen volgde. Thomas werkt liever in de zaal. Hij is de man van de creatieve én klassieke cocktails.

De keuken is het terrein van chef Jurgen en van Ben, een kok die al 16 jaar actief is, die ook zijn opleiding genoten heeft in Ter Duinen (zo zijn ze dus met drie) en zich nu ten volle inzet voor het catering-onderdeel van De Ké. Hun specialiteiten zijn bouillabaise, met of zonder kreeft, kreeftbereidingen en klassiekers zoals filet pur van witblauw rund. Alles, van amuusjes tot gebak, is huisbereid.

Chillen

Naast het restaurantgedeelte kan je ook chillen aan de bar met heerlijke tapa’s of in de namiddag genieten van een goed glas wijn of van een koffie met huisbereid dessert. Het nieuwe concept is een schot in de roos. Ook de cateringservice staat hoog aangeschreven.
Aangezien door corona de heropening van De Ké uitgesteld werd, vond het team zichzelf opnieuw uit en bood het afhaalmaaltijden, maar ook catering aan.
Het volledige concept, van cocktailbar tot culinaire barbecues en menu-formules, kan op locatie
aangeboden worden, bij de mensen thuis of in bedrijven. Deze service is alle dagen van de week mogelijk.

Wij verkenden de vernieuwde De Ké op een zomerse maandag­avond. Er heerste een gezellige drukte.
We startten onze avond met een exotische cocktail “Pineapple Storm”, vergezeld van een plankje met een trio van uitgelezen ham: Ibérico Bellota, Curado Duroc Batallé en truffelham. Als voorgerecht gingen we voor de langoeststaart, heerlijk op smaak gebracht met bieslookboter.

De fruitig frisse Côtes de Gascogne op basis van de gros manseng-druif – deze keer ook verkrijgbaar per glas – bleek een perfecte match. Een voortreffelijke filet pur in royale portie liet zich vergezellen van een karaktervolle Navarra op basis van de graciano-druif. We sloten af met een fris dessert op basis van watermeloen, druifjes en venkelzaad.
De combinatie van een eigentijds concept en een degelijke Franse keuken met moderne twist maakt van De Ké een plek om te ontdekken en tevreden terug te komen.

Gezien het grote succes is reserve­ren aanbevolen.

 

RESTAURANT De Ké
Hospitaalstraat 83
9620 Zottegem
09 360 87 00
www.deke.be

Open: Ma: vanaf 12u, do: vanaf 16u, vr t/m zo: vanaf 12u.
Di en wo gesloten