Gust De Coster ontdekt: De Gekroonde Hoofden
Sinds oktober 2018 is Aalst een restaurant rijker, een heel specifiek restaurant bovendien: De Gekroonde Hoofden. Het bekende Gentse ribbetjesrestaurant heeft hiermee haar tweede vestiging geopend. Qua concept is het restaurant in de Aalsterse Molenstraat identiek aan dat van de vestiging in Gent. Het personeel is in de Gentse vestiging opgeleid en de zaak wordt gerund door Isabelle De Vleeschouwer, een jongedame die overigens zelf afkomstig is van Aalst.
Naast De Werf
Het was haar nl opgevallen dat er onder het cliënteel in Gent veel Aalstenaars waren, vandaar dat ze een toekomst zag voor De Gekroonde Hoofden in Aalst. Het restaurant is gevestigd waar vroeger de kinderwinkel Toylly gevestigd was, vlakbij cultuurcentrum De Werf en op een steenworp van parking De Burcht. Het decor oogt industrieel, maar gezellig. En zelfs als er maar een paar tafels bezet zijn, heb je nooit het gevoel ‘alleen’ te zitten. Wat overigens op die verloren dinsdagavond dat wij er waren zeker niet het geval was : nu al is De Gekroonde Hoofden een druk bezochte zaak!
Alle dagen open
De kaart is dan ook heel no-nonsense én democratisch geprijsd : van ribbetjes, bereid op verschillende wijzen, over een stevige entrecôte tot een gezond slaatje. Op de kaart staan ook een zestal voorgerechten waaronder boerenpaté, scampi’s en garnaal- en kaaskroketten die ook als hoofdgerecht kunnen besteld worden. De dessertenkaart omvat klassiekers zoals dame blanche, chocolademousse en tiramisu. Pluspunt is dat je er van 18 tot 23 uur terecht kan van maandag tot zaterdag. Ook op zondag. Ideaal voor wie nog snel iets wil eten, net voor een voorstelling in De Werf of voor wie lang gewerkt heeft en geen zin heeft om zelf nog in de potten te roeren. Op zondag is het restaurant ook ’s middags open.
Ribbetjes à volonté
De ribbetjes zijn à volonté en zijn begeleid met krielaardappeltjes, Turks brood en vier sausen. Er zijn ook menuformules van 30 tot 44 euro, afhankelijk van het feit of je een aperitief, voorgerecht, dessert of koffie wenst. Wij gaan voor het menu met aperitief en voorgerecht en krijgen meteen een glas cava geserveerd, gevolgd door scampi’s. Ik kies de specialiteit van het huis: ribbetjes van de chef, goed gekruid en heel sappig. Aan de andere kant van de tafel verschijnt een mooie, perfect saignant gegrilde entrecôte. Ik neem er een Gouden Carolus bij, het bier van de maand. Op de bierkaart staan overigens, zoals het hoort eigenlijk, een mooi aantal Belgische bieren. Keuze genoeg!
We stappen voldaan buiten, zonder diep in de geldbeugel te moeten tasten. Lekker en meer dan voldoende gegeten. Vriendelijk, joviaal en snel bediend. Meer moet dat niet zijn op een doordeweeks avondje. Zeker weten!
De Gekroonde Hoofden
Molenstraat 49, 9300 Aalst053-89 36 60
Open van maandag tem zaterdag van 18 tot 23 uur, op zondag van 12 tot 14 uur en van 18 tot 22 uur.
www.degekroondehoofden.be